Like us on Facebook to get the latest links daily

Saturday, April 30, 2016

Globaltestmarket India survey panel paypal payment proof 2016


In my previous post I posted about AIP India survey panel payment proof. The payment proof was given to me by Sri Avik. He has also sent me another payment proof but it is from Globaltestmarket India. Since 2011 I am writing reviews about survey panels and also posting payment proof about them. You may think why I did this. Good and bad things stays together in internet world but to know the good ones you have to put time for them. Since 2011 many people visited us and stayed with us. Some of people are sending their payment proof with us. The image shown in this page is modified due to protect the valuable information of the users. Now lets talk about Globaltestmarket. Globaltestmarket is an international survey panel.It will be hard to find a panel member who have not received incentive from them. As you may know that Globaltestmarket India have many reward options like Flipkart giftvoucher, Jabong Giftvoucher, and check. Recently new rewarding option has been added. The name of this rewarding option is Paypal. Paypal is an online wallet. which securely transfer payment to your bank account. The recent payment screenshot is given below.

Globaltestmarket India payment proof 2016


Fell free to share your valuable thought with us regarding this topic. You can also share this post with your near and dear ones. Your little sharing this post will display great caring for us. Subscribe our email newsletter for latest post update direct in your mailbox.




Get E-mail Subscription for Latest Updates


Don't forget to Click on activation link , sent to your E-mail ID

Thursday, April 21, 2016

AIP ऑनलाइन सर्वे पैनल पेमेंट प्रूफ २०१६ एबं review


फ्रेंड्स आज मैं कुछ नया करने बला हु। ये पहला लाइन पढ़कर आप समझ गये होंगे के में आज क्या नया करने बल हु। अपने बिलकुल सही अनुधवन किया हैं। आज से मैं कुछ पोस्ट हिंदी मैं भी करने वाला हु। आज से आपलोग हिंदी और इंग्लिश दोनों भसओ में मेरा ब्लॉग रीड कर सकते हो। मैं पिछले ५ सालो से ये ब्लॉग चला रहा हु।  आप लोग पिछले ५ सालो से मेरे साथ रहे इसके लिए मैं आप लोगो का धन्यवाद करता हु। हेलो फ्रेंड्स,आज में आपसे एक इंडियन ऑनलाइन सर्वे पैनल के पेमेंट प्रूफ के बारेमे कहने बल हु।सर्वे पैनल का नाम हैं AIP । बोहोत सालो से ये सर्वे पैनल भारत में हैं। आज में जो पेमेंट प्रूफ आप से शेयर करने बाला हु बो श्री अभिक ने सेंड किया हैं। श्री अभिक ने मुझसे कहा की वो पिछले ४ सालो से ये साइट का मेंबर हे। श्री अभिक ने और बताया की ये साइट समय पर रिवॉर्ड सेंड करता हैं। हर सर्वे समाप्त करने पर २० से ७० पॉइंट्स रिवॉर्ड दिया जाता हैं। उन्होंने और कहा की महीने में १० से २० सर्वे वो रिसीव करता हैं।

AIP online India survey panel payment proof 2016 and review


ये पेमेंट प्रूफ का तस्बिर २०१६ साल का हैं। तस्बिर निचे दिया गया हैं।  असा करता हु के आप इस साइट के बारे मैं अच्छा रिव्यु प्राप्त की हैं।  अगर आपको ये टॉपिक अच्छा लगा हैं तो इसे शेयर करना मत भूलिए ग।


Get E-mail Subscription for Latest Updates


Don't forget to Click on activation link , sent to your E-mail ID

Thursday, April 7, 2016

Basic electrical and electronics engineering sample important Multiple Choice Questions(MCQs) IT


Basically there exist two types of students one who want to become master in subject and other who just want to pass in the subject. Now in most technical exams you will find short mcqs which help both types of students mentioned earlier. Here I have handpicked some important mcqs for any technical college students. WBUT (MAKAUT) students will be benefited from these MCQ question and answers. This will definitely help IT ECE CS.

Q1. Does the capacitance of a capacitor is influenced by plate thickness?
Ans: No

Q2. How to reverse the rotation of DC shunt motor?
Ans: By changing the supply terminal

Q3. What is the function of commutator in DC machine?
Ans: Full wave rectifier

Q4. What is the importance of starter in starting DC motor?
Ans: To control current

Q5. Why DC motor is used in series
Ans: For Traction

Q6. How many parallel paths are there in 8 pole DC generator?
Ans: 8

Q7. Fleming’s left hand rule determines
Ans: The direction of rotation in DC motor

Q8. Why the core of a DC machine is laminated?
Ans: To reduce Eddy current loss

Q9. What will happen if a DC series motor started at no load?
Ans: Motor speed will be very high

Q10. How to reduce the hysteresis loss in a transformer?
Ans: By laminating the core

Q11. How to attain maximum efficiency in a transformer?
Ans: Iron loss = Copper loss

Q12. Wound rotator is found in-----
Ans: Three phase slip-ring induction motor

Q13. The speed in which stator magnetic field rotates is called
Ans: Synchronous speed

Q14. In a three phase system, the emfs are apart
Ans: 360 degree

Q15. What is the angle between Line voltage and Phase voltage in three phase balanced system?
Ans: 120 degree

Q16. Give an example of 4 wire system?
Ans: Star with neutral connection system

Q17. Name an active device that has very high input impedance and low out put impedance.
Ans: OPAMP

Q18. JFET is a current controlled device, true or false?
Ans: False

Q19. MOSFET device has the highest input impedance, true or false?
Ans: True

Q20. Degenerative feedback is used in an----
Ans: Amplifier

Q21. Integrated circuit acts as a ------
Ans: LPF

Q22. What is the importance of feedback in an amplifier?
Ans: To stabilize gain

Q23. Positive feedback used in------
Ans: Oscillators

Q24. What is the value of CMRR in an ideal OPAMP?
Ans: Infinite

[N.B: These question and answers are posted by guest writer and we can’t guarantee the accuracy of correctness of such questions and answers]







Get E-mail Subscription for Latest Updates


Don't forget to Click on activation link , sent to your E-mail ID

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...